11/29/12

Jaboulet visit

 
To visit great producers are always nice and one of the great things in life when you travel in wine country’s.
To visit the Rhone valley without visiting the Casa Jaboulet and the talented winemaker Caroline Frey it a true treat, but when you arrive to the tasting room and meet the unfriendly attendants you make it easy for the, I just walked out and I will not return.
All of the wines are great vallue for money and you can find them at bolaget in Sweden.
Caroline Fray you make great wine but you have to train your staff.
 
 
 
 
 



11/25/12

Dolina vino från Serbien med egen identitet


Att prova vin som är rena fat prover kan ibland vara svårt då dessa viner oftast är knutna och visar långt ifrån sin bästa sida.

Jag fick ett fat prov direkt tappat på flaska så att jag skulle kunna testa den senaste årgången 2010 som ligger kvar i Dolinas källare.

Dolina Barrique som produceras av Bacina vino i Varvarin Serbien har jag skrivit om tidigare och alltid tyckt att vinet visar en trevlig familjär tillgänglighet utan en massa krångel.

2010 är ett väldigt öppet mörkt rubinrött vin med strålande doft av mogen röd frukt med inslag av rökig stekt bacon och örter.

Smaken är torr och medelfyllig med tydlig omognad och vissa gröna stjälk toner, mörka körsbär samsas med mogna plommon och fint balanserad fat ton, balanserade mjuka tanniner och frisk syra gör vinet drickbart redan idag.

Eftersmaken är medellång och har en mjuk fruktighet som ligger kvar.

Jag tycker att Alec, Anders och dom andra gör ett bra vin redan nu efter endast några få årgångar och vinerna blir allt bättre men en hårdare gallring redan i vingården skulle öka kvaliteten väsentligt samt att man av stjälkar alla druvor före press.

Gott med Serbiska viner som finns att beställa på bolaget, detta är vi inte bortskämda med.

Ziveli drugovi.

11/24/12

Some pictures from the last blogger


 
 
 Me And Patrik having a food and wine pairing session






Hemma Gastronomi i Luleå


Luleå, the small town far up north of Sweden have some great nature just around the corner, people hunt, fish and enjoy the magic sceneries every day of the year, Sweden at its best.

The thing that moved me personally was the small delicatessen shop and food studio HEMMA GASTRONOMI owned by Simon Laiti and his wife Emma, these guys are doing something that is not possible any where else on the same level, there are just one word for this, Fantastic and all of you who want to know what Swedish cuisine and food is all about have to do a visit.

Thanks to Simon with staff for some great days.

 

Hope to see you soon again