11/1/11

Restaurang galan 2011

Nu är festen om det bästa i restaurang Sverige slut för denna gång och jag ser fram mot 2012 med stor tillförsikt och är tacksam för att jag fått en chans att vara på plats.

Alltid lika kul att träffa folk som man kanske inte ser så ofta och definitivt inte i finkläder utan oftast i kockrock eller dylikt,

Det delades givetvis ut en massa priser i olika kategorier där vissa vinnare verkade veta att dom skulle vinna men några var riktigt rörda över uppmärksamheten som tex Björn Halling som fick Svenska kockars förenings hederspris för långvarigt mentorskap i Svenska kök, vilken kille och legend, man blir stolt och glad att få ge honom detta välförtjänta pris.

Min personliga favorit var även den 24 årige sommelieren Niklas Löfgren som till vardags jobbar på Frantzen/Lindeberg i Stockholm, coolt att en så pass ung kille får detta för att visa att vi har en framtid tryggad.

Maten är alltid ett kapitel för sig där delar av det Svenska senior kocklandslaget ansvarade för maten ihop med personalen på Grand Hotell, en riktig bra och väl genomförd middag för 450 personer, well done amigos.

Här kommer en lista på samtliga vinnare och lite bilder på middagen.





Årets Servitör

    Ludvig Jureskog, Operakällaren, Stockholm  



Årets Hälsokoncept

    Raw Food House, Malmö



Journalisternas Kock

    Tommy Myllymäki

   

Årets Framtidslöfte

    Filip Fastén, 21 år, Le Rouge, Stockholm



Årets Smaksättare

    Saiko, Malmö



Årets Barkoncept

    Little Quarter, Marie Laveau, Stockholm



Årets Sommelier

    Niklas Löfgren, Frantzén/Lindeberg, Stockholm



Årets Krogmiljö

    Restaurang AG, Stockholm



Årets Hållbara Krog

    Matmekka, Stockholm



Årets Leverantör

    Martin Olsson



Årets Förnyare

    Urban Deli, Stockholm



Årets matsalsteam

    Operakällaren, Stockholm



Årets Krögare

    Håkan & Anne Thörnström, Thörnströms Kök, Göteborg



RS Hederspris

    Björn Halling



Årets Krog   

    Thörnströms Kök, Göteborg








No comments:

Post a Comment